Evangélikus élet

Evangélikus élet

Online Hittan

Online Hittan

NEVIFI
index..jpg
 
Krisztuskövetők egységéért ..... KÉPEK

Okumene

 Ökumenikus imahét 

2011

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

2013. tavasz csendeshetünk

A cikket az "Evangélikus élet"- nek elküldtük, de azt, a saját ízlésük alapján, jelentették meg (78. évf. 20. sz.)

                           A tavasz beköszöntével, újra egy csodálatos környezetben, a Körös-partján vette kezdetét a hét, melyet az Evangélikus Alkohol,- és Szenvedélybeteg Missziós Szolgálat már sokadik alkalommal hirdetett és szervezett meg.

      2013. április 15-én a gyógyulni vágyók mosolyogva fürkészték az ismerős tekinteteket és már kialakult testvéri szeretettel köszöntötték egymást, majd együtt üdvözölték a még számukra ismeretlen testvéreket.

„Az Úr szeretetével tele van a föld!”  Zsolt.33,5. Ezzel a szép Zsoltárral nyitotta meg Lázár Zsolt esperes úr a délutáni kezdő áhítatot. Igehirdetésében arról beszélt, hogy Isten mindenkit szeret ezen a földön, de elsősorban a betegeket hívja, hogy gyógyulást nyújtson lelküknek, hogy a hit által, a hit erejével megszabaduljanak szenvedélyükből.

A reggeli áhítatok után a napi igék csoportos megbeszélését és az esti Evangelizációt Erdélyi Zoltán és Veres-Ravai Csaba Endre lelkészek tartották, akik az éjszakáikat is szabaddá tették, hogy a lelkipásztori beszélgetés lehetőségét megadva bármikor a szabadulni vágyók segítségére legyenek. A keddi napon, jelenlétével és szolgálatával megtisztelt minket – a sokak által ismert - Túri Krisztina alberti lelkésznő.

Kedd, szerda és csütörtöki napokon a délutáni szolgálatot a tavalyi évhez hasonlóan ismételten az Ótemplomi Szeretetszolgálat Napraforgó klub lelkes munkatársai színesítették, újszerű, lélekmelengető programjaikkal.

Az ízletes vacsorákat Kis Gabriella klubvezető és kedves kollégái készítették el, a hét résztvevői számára. A reggeliket is a Szeretetszolgálat állította össze a „bentlakók”-nak.

Csodálatos lehetőség volt számunkra, hogy esténként az, az napi igét elmélyíthettük a gyógyulni vágyókban; segítségül hívva ehhez a zenét, a megadatott emberi érzékeket. A köztünk lévő köteléket, testvéri szeretetet pedig egy jelképes „Szeretet befőtt” formájában jelenítettük meg. 

A hét minden alkalommal „morzsaszedéssel” zárul. Ezen az utolsó együttlét alkalmával mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy miután felolvasta a hozzá eljuttatott igét, melyet Engi Sándor kedves testvérünk készített el – igés lap formájában - Isten dicsőségére, megoszthatja azt a jelenlevőkkel, hogy a szívét megérintette-e az Úr Jézus szeretete; kapott- e valamit ezen a  héten, milyen emlékkel, megtapasztalással megy haza.  Sokunk szemébe könny szökött, mikor meghallhattuk egy kedves nőtestvérünk bizonyságtételét, mely így hangzott: „a szívembe költözött az Úr Jézus”.    L.E és B.H.L.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek

Csendes hét

Elküldte Pápai Attila idő 10:08
Következő csendes hetünket 2013. július15és 19 között tartjuk. Érdeklődni lehet a 06208243417-es mobilon.Erdélyi

Lélekemelő

"Te pedig most állj meg, hogy elmondjam neked az Isten beszédét" (1. Sám. 9.)

Napiige

Támogatás, adomány

Támogatás adomány

« 2024. június »
június
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930